Henrik Törnqvist.Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån

Han har fått ett genombrott under säsongen. Nu förlänger Henrik Törnqvist med Timrå.
– Han har utvecklats till en av våra nyckelspelare under säsongen och vann även den interna poängligan, säger sportchef Kent Norberg.

Henrik Törnqvist värvades knappast tänkt som någon poängproducent. Han hade som mest gjort 13 poäng under en SHL-säsong tidigare i karriären. Men i Timrå föll alla bitar på plats.

Törnqvist gjorde succé och fick med sig 32 poäng under säsongen och var med det bäst i laget. Nu förlänger han med Timrå. Det nya kontraktet sträcker sig över tre säsonger och är således en förlängning på det nuvarande avtalet med två år. Han hade redan ett kontrakt som gällde över kommande säsong,
– Det känns riktigt bra att förlänga med Timrå! Timrå har visat från första stund att dom tror på mig och gett mig chansen att utvecklas och växa till den spelare jag vill vara. Jag trivs väldigt bra i klubben och därför var det ett självklart val att förlänga med tre nya år, säger han.

22-åringen kom till klubben från Linköping inför säsongen.