Jon Cooper förlänger med Tampa Bay Lightning. Foto: MATT KARTOZIAN/USA TODAY Sports/BILDBYRÅN

Tampa Bay Lightning går som tåget i NHL och kör över allt motstånd. Då väljer man nu att förlänga kontraktet med succétränaren Jon Cooper.
– Han är utan tvekan den coach som är bäst lämpad att leda laget, säger general manager Julien BriseBois.

Tampa Bay Lightning är NHL:s bästa lag den här säsongen. De har redan säkrat divisionssegern, konferenssegern samt Presidents Trophy som grundseriens bästa lag.

En stor anledning är tränaren Jon Cooper som är inne på sin sjätte hela säsong som tränare för laget. Han belönas för mödan med en kontraktsförlängning som håller honom kvar i klubben i flera år.
– Jag är väldigt glad att utannonsera Jons förlängning i dag. Hans förmåga att forma effektfulla relationer med alla från spelare till stab har blivit en tydlig stämpel på hans tid i organisationen. Han är utan tvekan den coach som är bäst lämpad att leda laget, säger Tampas general manager Julien BriseBois till klubbens hemsida.
– Hans förmåga att skapa en stark vinnarkultur samt anpassa sig har varit en stor del av lagets framgångar. Han har satt en hög standard för vår organisation med sin oändliga drivkraft för att nå framgång. Jag ser fram emot att fortsätta jobba med Jon i flera år framöver.

HAR TAGIT TAMPA TILL EN STANLEY CUP-FINAL

Cooper är den nuvarande NHL-tränare som tränare för samma klubb under längst tid. Han kommer att fortsätta vara det i flera år, fram till det att han sparkas.

Sedan 51-åringen tog över klubben 2013 och har fört laget till en Stanley Cup-final och två konferensfinaler. Innan Cooper tog över hade bara nått konferensfinal två gånger, 2004 och 2011. Han själv har alltså tagit Tampa till tre.

Detaljerna i kontraktsförlängningen är ännu okända men tidigare har det ryktats om att Cooper ska få mellan tre och fyra miljoner dollar per säsong.