En missad möjlighet för Djurgården: ”Går inte att krympa någon procent”

Upplagt för fest på Hovet. Då svarade Djurgården för slutspelets tamaste insats – och måste återvända till Skellefteå för match sex på tisdag.
– Det går inte att krympa ned någon procent vilket jag tyckte att vi kanske gjorde i vår aggressivitet och intensitet, säger tränaren Robert Ohlsson efter 2–3-nederlaget.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
3–1 i matcher och ett fullsatt Hovet i ryggen.
Det fanns en förväntan runt den femte kvartsfinalen att Djurgården skulle få jobbet gjort och göra Luleå och Frölunda sällskap till semifinal.

Men så blev det inte.

Hemmalaget hade svårt at komma upp i sin normala standard och fick se sig besegrat med 2–3. Det var först i den tredje perioden som Djurgården stod att känna igen, men då hade gästerna redan hunnit gå fram till 3–0.

Tränaren Robert Ohlsson försökte se framåt efter förlusten, men medgav att hans adepter inte gjorde sin mest inspirerande insats i slutspelet.
– Den fanns där på Fjällby och ”Mackan” (Marcus Davidsson), men jag saknade den på flera. Jag håller med om att man måste spela på sitt bästa i den här serien för att vinna. Det går inte att krympa ned någon procent vilket jag tyckte att vi kanske gjorde i vår aggressivitet och intensitet och i viss mån vårt passningsspel faktiskt, säger Ohlsson.

BERÖVAD PÅ STRAFF?

Efter Joakim Lindströms 3–0-mål i powerplay tidigt i den tredje perioden svarade Robin Norell och Olle Alsing för varsitt backmål som gjorde tillställningen intressant. Men riktigt nära en kvittering kom aldrig hemmalaget.

Efteråt fanns det en viss frustration över situationen i tredje perioden, vid ställningen 1–3, där Emil Djuse stoppade Marcus Davidsson vid ett friläge. ”Straff”, tänkte många – inklusive Robert Ohlsson.
– Vi får 3–1 och sedan känner man ”ah, vilken härlig straff – nu får vi chansen”, men det fick vi inte. Vi fick inte den straffen, säger tränaren besviket.
– Han dömde utvisning så han ansåg inte att det var ett friläge.

För Djurgården finns det goda förhoppningar om att kunna avsluta serien i Skellefteå. Laget har vunnit sina fem senaste matcher i Västerbotten, inklusive de båda vinsterna i kvartsfinalserien.
– Det känns inte som det var vår dag i dag, men jag hoppas att det är det på tisdag.