• Publicerat 2 april, 2019
  • Skrivet av Jesper Spanne
  • 0 Kommentarer
Oskarshamn utjämnade matchserien. Foto: Bildbyrån

Oskarshamn fick ett bortdömt mål i första perioden efter en omdiskuterad situation. Men trots bakslaget kunde man ändå vinna den fjärde kvalmatchen och utjämna matchserien till 2-2.
– Vi kör hela matchen. Vi har mycket lägen och fortsätter, fortsätter. Till slut kommer det, sa tvåmålsskytten John Dahlström till C More efter matchen.

Matchens stora snackis var det mål som Oskarshamn fick bortdömt i den första perioden. Målburen ansågs vara ur sitt läge och dömdes bort – vilket hemmapubliken inte uppskattade. Men beslutet var förmodligen korrekt.
– Min tolkning är att målburen är fem centimeter i fel läge. Domarna har inget val, sa C More:s expert Mike Thelin i pausvilan.

OSKARSHAMN KÖRDE PÅ TROTS BAKSLAGET

Oskarshamn tog ledningen i den andra perioden genom Matias Sointu. Timrå kvitterade strax senare, och det stod 1-1 efter två perioder. Sedan klev Oskarshamn, med hemmafansen i ryggen, fram. Med några snabba mål i den tredje perioden tog men till slut en betryggande vinst med 5-2.

Det var heta känslor hela vägen. I slutet av matchen tryckte Timrås målvakt Niklas Svedberg medvetet bort målburen för att få stopp i spelet när Oskarshamn spelade i 5 mot 3.
– Vi hade våra hemmaplan och vi ville kvittera. Och jag tycker vi gör det väldigt rättvist, sa Oskarshamns tränare Håkan Åhlund till C More efter matchen.

Oskarshamn – Timrå 5–2 (0-0, 1-1, 4-1)
Oskarshamn: Sointu (2), Engström, Dahlström (2)
Timrå: Hållander, Nielsen