• Publicerat 2 april, 2019
  • Skrivet av Jesper Spanne
  • 0 Kommentarer
Max Lindroth ansluter till Linköping. Foto: Bildbyrån

Max Lindroth har skrivit på för Linköping HC. Den 22-årige backen kommer närmast från spel i Tingsryd. 
– För mig är det en väldigt stor dag. Det är ett mål och en dröm som har gått i uppfyllelse så det är väldigt roligt. Det ska bli enormt roligt att starta igång det hela, säger Max i en intervju med LHCTV.

Max Lindroth började sin karriär i Partille HK. Efter det har han varit runt i ett antal klubbar: Borås, Örebro, Troja/Ljungby, Hanhals. Under årets säsong har han spelat 32 matcher med Tingsryd i Hockeyallsvenskan och gjort 13 poäng. Nästa säsong får han chansen i SHL.
– Max är en väldigt spännande spelare. Han har haft en lite annan karriärsresa och inledde senaste säsongen med spel i Division 1 innan han kom till Tingsryd. Vi ser att Max har en väldigt stor potential som vi vill ta tillvara på och utveckla, säger General Manager Niklas Persson i ett uttalande på Linköpings hemsida.

Linköping har satt full fart med att bygga sitt lag inför nästa säsong. Tidigare i veckan presenterades en värvning på forwardssidan, när man meddelade att man skrivit kontrakt med den tidigare Västeråsspelaren Mikael Frycklund.