Foto: Bildbyrån

Nu står det nog mellan de tre förhandsfavoriterna. Efter segrar för Vita Hästen, Kristianstad och Almtuna ser tre lag ut att göra upp om två platser i HockeyAllsvenskan.

Kristianstad sågs inför Kvalserien som det stora hotet för de två allsvenska lagen. Och så har det också blivit. Efter sex av tio matcher i Kvalserien ser de övriga lagen, Tranås, Hudiksvall och Boden, ut att vara avsågade.

Hästen toppar på 15 poäng, Kristianstad är tvåa på 13 och sen kommer Almtuna på tolv. Fyran Tranås, som föll med hela 7-1 mot just Almtuna i kväll, har bara åtta poäng. De är med andra ord fem poäng bakom tvåan Kristianstad. Hudiksvall har fem poäng och Boden står på en.

Almtuna vann som sagt med 7-1 i kväll. Tony Mårtensson var planens gigant med 1+3. I målet gjorde Oscar Fröberg en bra insats.

MÅLVAKTERNA SPIKADE IGEN

För ledarna Vita Hästen klev deras målvakt, Viktor Kokman, fram. Han stoppade 21 skott i 3-0-vinsten mot Hudik. Mattias Beck, Linus Andersson och Jesper Samuelsson gjorde målen.

Kristianstad vann också med 3-0, mot jumbon Boden. De vann skotten med 43-19 och fick se Joel Gistedt hålla nollan. Fredrik Hansson, Taylor Coulter och Johan Lundgren gjorde skåningarnas mål.

Almtuna möter Hudiksvall på hemmaplan på fredag. De övriga topplagen spelar på lördag – mot varandra. Då kan tabellen ritas om rejält.

Spela på svensk hockey - från SHL till Hockeytvåan! Bli kund nu och få ett gratisspel i veckan - hela året ut!