Andreas Appelgren återvänder till sin moderförening. Foto: JONAS FORSBERG/Bildbyrån

Andreas Appelgren har inte stått i ett bås som tränare sedan 2016 när han ledde Västerås. Den tidigare Leksandstränaren är nu klar för Mariestad Bois i Hockeyettan. 
– Det är en pirrande känsla, jag ser så oerhört fram emot att bygga lag och träffa de runt laget, det ska bli oerhört kul, säger han till klubbens hemsida. 

Efter två år som konsulent i Södertälje är Andreas Appelgren nu klar för ett tränaruppdrag igen. Han är klar för en återkomst till klubben där han inledde sin tränarkarriär, Mariestad Bois.

Appelgren är mest känd som tränare för Leksand mellan 2011-2015. Då tog han bland annat upp klubben till SHL och var även tränare under klubbens tid i högsta serien.
– Jag har alltid velat vända tillbaka till Bois för det är klubben som jag ser som min moderförening. Jag har längtat efter att komma tillbaka och träna ett lag igen, och att göra det i Mariestad är underbart, då blir det andra oviktigt, säger 51-åringen till klubbens hemsida.

”EN PIRRANDE KÄNSLA – SKA BLI OERHÖRT KUL”

Appelgren tränade Mariestad under åren 2006 och 2009 och var dessförinnan tränare för J20-laget samt assisterande tränare för A-laget. Efter tio års frånvaro återvänder han nu till sin gamla klubb.
– Det är en pirrande känsla, jag ser så oerhört fram emot att bygga lag och träffa de runt laget, det ska bli oerhört kul. Jag brinner för klubben och jag är i hallen och ser jobbet alla lägger ner, supporterklubben gör det fantastiskt och det gör att det väger över.

Andreas Appelgren har skrivit på ett tvåårskontrakt med Mariestad Bois.

Spela på svensk hockey - från SHL till Hockeytvåan! Bli kund nu och få ett gratisspel i veckan - hela året ut!