Samuel Ersson.Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Tre Kronor mötte Ungern, ett möte som Sverige förväntades vinna klart. Det blev däremot oväntat spännande men Samuel Ersson som vaktade kassen fick bli en vinnare i sin landslagsdebut för Tre Kronor.

I den andra landskampen på lika många dagar ställdes Tre Kronor mot Ungern. En match som bara kan sluta på ett sätt det vill säga med en svensk seger. Det var i alla fall så det såg ut i början.

Tre Kronor gick upp i en betryggande 4-0-ledning efter mål av Röglestjärnan Leon Bristedt, LHC:s backstjärna Lukas Bengtsson, Örebros Jonathan Andersson och Dennis Rasmussen som spelar i KHL.

HÖLL PÅ ATT TAPPA 4-0-LEDNING

Därefter svängde matchen helt och nio minuter efter 4-0-målet så stod det 4-3. Ungern kämpade sig tillbaka in i matchen och gjorde tre snabba mål för att sätta nerver i matchen.

Med tre minuter kvar fick även Ungern ett powerplay och tog ut målvakten för att pressa på för en kvitteringspuck. Tre Kronor höll dock emot och kunde vinna med 4-3.

Det betyder att Samuel Ersson, som gjorde sin debut för Tre Kronor, fick bli en vinnare direkt i sin första match. 19-åringen, som är klar för spel i Brynäs nästa säsong, räddade 21 av 24 skott.