Carl Ehrnberg.Foto: Ronnie Rönnkvist

Västerås har tappat flera spelare till SHL. Då väljer klubben att förstärka med spelare från juniorlaget. Carl Ehrnberg flyttas upp till A-laget. 
– Calle är en spelskicklig back som vi följt noga, säger sportchef Patrik Zetterberg till klubbens hemsida.

Carl Ehrnberg vände tillbaka till Västerås J20-lag efter en säsong med collegehockey i USA. Han fick aldrig spela i HockeyAllsvenskan men tränade med A-laget ofta och imponerade i J20. Han belönas nu med ett A-lagskontrakt.
– Vi är glada att Calle nu får chansen i A-laget och vi tror att han kommer växa in i den rollen. Vi ser en stor uppsida i Calle och räknar med honom som en av våra 8 backar inför kommande säsong, säger Västerås sportchef Patrik Zetterberg.

”KÄNNS ROLIGT ATT VI KAN LYFTA FRAM VÅRA JUNIORSPELARE”

På 34 matcher i J20-laget stod Ehrnberg för 16 poäng. Förutom Västerås har 20-åringen också spelat i Frölundas juniorlag.
– Det känns också roligt att vi kan lyfta fram våra spelare från våra egna led, det hoppas vi på mer och mer, säger Zetterberg.
– Calle är en spelskicklig back som vi följt noga och som ju genom träningarna med A-laget också kommit in i gänget på ett bra sätt redan detta året.

Göteborgaren har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över nästa säsong och han förväntas ta en ordinarie plats i Västerås backuppsättning.