Cory Murphy kommer att ingå i den tyska ledarstaben under VM i Slovakien. Foto: Bildbyrån

Efter flera år som spelare i Växjö och Karlskrona tog SHL-profilen Cory Murphy klivet upp i båset som assisterande tränare för Rögle. Nu väntar en ny utmaning för kanadensaren. Han ska vara en del av Tysklands tränarstab under VM. 
– Ett utmärkt tillfälle för mig att skaffa mer erfarenhet och rutin, säger 41-åringen. 

Cory Murphy var en framgångsrik spelare i Växjö och Karlskrona. 2015 vann han backarnas poängliga i SHL och 2014 vann han SM-guld med Växjö. Inför årets säsong valde han dock att avsluta spelarkarriären, 40 år gammal.

Samtidigt som han meddelade att spelarkarriären var över så påbörjade han sin tränarkarriär. Under säsongen har han varit assisterande tränare i Rögle och var en del av tränarteamet som tog klubben till sitt första slutspel på 25 år.

Nu väntar en ny utmaning för kanadensaren. Han kommer att ingå i Tysklands tränarstab under VM i Slovakien som en av förbundskaptenerna.
– Jag fick en förfrågan från deras nye förbundskapten som jag känner lite, Toni Söderholm, om jag ville vara med och jobba med dem inför och under VM. Jag ska ha det defensiva ansvaret, säger Murphy till Rögles hemsida. 

”DET SKA BLI KUL OCH LÄRORIKT”

Detta innebär inte att Murphy lämnar Rögle utan han kommer tillfälligt att jobba med det tyska landslaget. Han kommer fortfarande att vara i Ängelholm med Rögle en del under tiden inför VM och kommer att återgå helt till sin roll som assisterande tränare i klubben efter VM.

41-åringen säger att detta kommer att bli en möjlighet för honom att utvecklas som tränare.
– Jag tycker det är en intressant utmaning och ett utmärkt tillfälle för mig att skaffa mer erfarenhet och rutin. Det ska bli kul och lärorikt att få vara med och jobba på ett världsmästerskap.

VM i Slovakien börjar den 10 maj. Tyskland spelar i samma grupp som Kanada, USA, Slovakien, Finland, Norge, Danmark och Frankrike. Murphy kommer därför att ställas min sin hemnation och kan komma att möta Tre Kronor i ett eventuellt slutspel. I början av nästa vecka kommer han att ansluta till Tysklands första VM-camp i München.
– Jag träffar alla för första gången nästa vecka och då ska vi snacka genom målsättningar och sådant. Jag vet att Tyskland var bra i senaste OS, att man gått till kvartsfinal i VM och att man jobbar hårt med sitt program på ungdomssidan, sporten växer i landet, säger Cory Murphy.