Kristianstad skrällde och vann mot Vita Hästen borta. Skånelaget är nu nya ledare av Kvalserien.Foto: Bildbyrån

Kristianstad är nya ledare av Kvalserien med tre omgångar kvar. I kvällens viktiga match lyckades man bortabesegra Vita Hästen med 3-2 efter att Tony Pappila avgjort med drygt en minut kvar av matchen.

Kristianstad fortsätter att imponera och övertyga i Kvalserien till HockeyAllsvenskan. I dagens hyperviktiga möte med Vita Hästen kom Skåneklubben segrande ur striden och går därmed upp i toppen av serien.

Vita Hästen tog ledningen genom Linus Andersson men därefter svängde matchen och Kristianstad ledde med 2-1 inför den sista perioden. Hästen kvitterade visserligen men med endast 66 sekunder kvar att spela avgjorde den finlandssvenske forwarden Tony Pappila för Kristiandstad.

Vita Hästen vann skotten med klara 38-19 men lyckades inte få in puckarna i nät. Det blev inte lättare av att den tidigare SHL-målvakten Joel Gistedt spikade igen för Kristianstad.

Hockeyettan-klubben är nu uppe i toppen av Kvalserien tätt följt av de allsvenska lagen Almtuna och Vita Hästen. Med tre omgångar kvar skiljer det en poäng mellan de tre lagen och stor spänning väntar för att se vilka två lag som spelar i HockeyAllsvenskan nästa säsong.

Spela på svensk hockey - från SHL till Hockeytvåan! Bli kund nu och få ett gratisspel i veckan - hela året ut!