Michael Lindqvist var rejält irriterad efter det bortdömda målet.
SHL

Rasar efter det bortdömda målet: ”Inget annat än ett jättefiasko”

ANNONS

Färjestad kom ut och inledde den första semifinalen lysande. Laget fick snabbt utdelning och gjorde 1-0 genom Mikael Wikstrand. Målet dömdes dock bort och i periodpausen rasade spelarna mot domarna. 
– Det är inget annat än ett jättefiasko, säger Michael Lindqvist i C More.

Färjestad startade den första semifinalen i ett rasande tempo och hade Djurgården i gungning. Det dröjde inte länge förrän kaptenen Mikael Wikstrand sköt in 1-0 för Karlstadsklubben i powerplay. Trodde de.

”INGET ANNAT ÄN ETT JÄTTEFIASKO – EGENTLIGEN SKA DET VARA 3-0”

Efter videogranskning kom domarna fram till att Linus Johansson störde Adam Reideborn i Djurgårdskassen så pass att denne inte kunde rädda pucken. Målet dömdes bort och i periodpausen var Färjestad rejält irriterade på domarna.
– Vi spelar jättebra och gör tre mål i den här perioden. Egentligen ska det vara 3-0, så är det, säger Michael Lindqvist i C More och fortsätter:
– Det är inget annat än ett jättefiasko. Vi får ett sådant mål mot oss i en avgörande sudden och idag gör vi ett exakt likadant mål men det döms bort. Förklaringen vi fick av domarna när HV avgjorde var att målvaktens plockhandske var utanför målgården. Vad jag kan se så är plocken utanför nu också.

Han menar att det är för oklart vad som gäller och att domarna inte kan bestämma sig för vad som ska vara mål och vad som inte ska göra mål.
– Det är ett stort problem som vi har idag inom svensk ishockey med kontinuiteten på bedömningarna. Det är tråkigt tycker jag, säger Lindqvist.

Färjestad fortsatte dock att trumma på och kunde därefter göra ett 1-0-mål som godkändes. Laget har senare också gjort 2-0.

Matchen pågår och Färjestad leder med 2-0 efter den första perioden.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM