Tobias Forsberg hyllas i en ny låt av Max John Avalon.Foto: Bildbyrån

Leksand tog sig upp till SHL efter att ha besegrat värsta rivalen Mora. Tobias Forsberg har fått många hyllningar av spelarna och i arenan sjöng fansen för honom. Nu svarar Forsberg med sitt första inlägg på sociala medier efter skadan.
”Jag älskar er bröder, ni är bäst!”, skriver han i ett känslosamt inlägg på Instagram. 

Leksand är klara för SHL igen efter två år i HockeyAllsvenskan. Efter kvällens match mot Mora var flera spelare snabba med att skicka hyllningar till den allvarligt skadade Tobias Forsberg. Fansen och spelarna samlades sedan för att sjunga ”Ja, må han leva” till Forsberg som fyllde 31 år samma dag som SHL-avancemanget.
– Jag önskar att Tobbe var här i dag. Det är svårt att beskriva… På hans födelsedag. Det kunde inte bli bättre. Fantastiskt, sade bland annat Jon Knuts i C More efter matchen.

Det var den 26 december som olyckan var framme. I Leksands möte mot Almtuna så ramlade Forsberg in i sargen och blev liggandes på isen. Spelet avbröts och den dåvarande 30-åringen fördes till sjukhus.

BRYTER TYSTNADEN: ”DET HAR BLIVIT MÅNGA TÅRAR DEM SENASTE MÅNADERNA”

Därefter har det varit väldigt tyst om Forsbergs skada och han själv har inte uttalat sig sedan dess. Fram till nu.

Efter att Leksand tog fixade en mirakulös plats till SHL så skrev Tobias Forsberg ett inlägg på Instagram och bröt därför tystnaden efter skadan. I ett känslosamt inlägg beskriver han lite om hur det har varit och hyllar sina lagkamrater i Leksand.
”Det har blivit många tårar dem senaste månaderna, så det är därför skönt att äntligen få gråta glädjetårar. Livet är inte alltid rättvist men ikväll har vi bevisat att hockey är det. Jag älskar er bröder, ni är bäst!”