Rhett Rakhshani har precis avgjort matchen.Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Frölunda kopplade ett rejält grepp om Luleå direkt när de kunde vinna på bortaplan med 4-3 efter förlängning. Men det satt hårt inne då Frölunda tappade ledningen under matchens gång. Stor matchhjälte blev Rhett Rakhshani som avgjorde i förlängningen.

Den första perioden blev mållös innan Frölunda i den andra kunde ta ledningen genom Jacob Peterson. Strax därefter kunde Nils Lundkvist kvittera för hemmalaget.

Frölunda såg dock starka ut och samtidigt kom inte Luleå riktigt upp i den nivå vi vant oss vid från grundserien och kvartsfinalen mot Växjö. På mindre än två minuter i slutet av den andra perioden kunde Joel Mustonen och Patrik Carlsson skaffa Frölunda ett 3-1-överläge inför den tredje akten.

Luleå hade inte förlorat sedan den 31 januari på hemmaplan och hade inför dagens möte tio raka segrar hemma. Det såg inte ut som att de skulle närma sig Frölunda, men med minuter kvar fick de chansen i powerplay och då plockade tränaren Thomas ”Bulan” Berglund ut målvakten Joel Lassinantti. I spel sex mot fyra kunde Daniel Sondell reducera.

Hemmalaget fortsatte sin press efter målet med utplockad målvakt och med 1:03 kvar prickade Jesper Sellgren in 3-3-kvitteringen.

Det hela fick avgöras i förlängningsspel och 17 minuter in kunde Rhett Rakhshani avgöra tillställningen.

Frölunda har nu 1-0 i matcher när serien nu vänder till Göteborg för match två.