• Publicerat 8 april, 2019
  • Skrivet av Jesper Spanne
  • 0 Kommentarer
Marcus Westfält återvänder till Brynäs. Foto: Bildbyrån

Marcus Westfält fick spela den andra halvan av årets säsong med Karlskrona i Hockeyallsvenskan. Men nu väljer Brynäs att plocka hem forwarden inför nästa säsong.
– Jag ser det här som hemma och det är jävligt skönt att vara tillbaka. Tryggheten är här och det blir ett lugn att vara här. Att få komma hem och veta att jag ska vara här över sommaren och kriga för att försöka ta en plats känns jättebra, säger Westfält i ett uttalande på Brynäs hemsida. 

Den 19-årige forwarden har Vallentuna som moderklubb och har tillhört Brynäs under hela sin juniortid. Under årets säsong fick han chansen i SHL.

Det blev 19 matcher och en poäng innan han fick fortsätta säsongen i Karlskrona i Hockeyallsvenskan, där han spelade totalt 24 matcher. Men nu står det alltså klart att han återvänder till Brynäs.
– Jag hade ett grymt första juniorår som gick riktigt, riktigt bra. Då hade jag Honken (Mikael Holmqvist) som tränare. Andra året fick jag chansen i herrlaget, först i CHL sen i SHL. Jag har varit med och nosat, tagit mina minuter och gjort mitt jobb.
– Jag hade min roll i fjärdekedjan och kände mig trygg i den rollen. Då var jag nöjd att få mina sju minuter per match. Nu vill jag göra mig förtjänt av en större roll där jag spelar mer och producerar mer. Jag vill ha en riktigt bra sommar med Mange (Ågren, fystränare), kriga och ta en plats nästa år och visa vad jag kan. Jag är ett år mognare och ett år bättre, säger han i ett uttalande på Brynäs hemsida.

Det nya avtalet mellan Brynäs och Marcus Westfält är skrivet på två år, till och med säsongen 2020/2021.