• Publicerat 8 april, 2019
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
UTGICK. Jacob Josefson grinade illa efter kollisionen med Linus Johansson.Foto: Bildbyrån/Andreas L Eriksson

Det var det tyngsta tänkbara avbräcket för Djurgården. Ändå var det efter att Jacob Josefson utgått som det riktiga lyftet kom i den andra semifinalen mot Färjestad.
– Ihop med publiktrycket gör det att det blir mer jävlar anamma i gruppen, säger tränaren Robert Ohlsson efter 5–3-segern.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det behövdes en väckarklocka för att få in Djurgården i semifinalserien mot Färjestad. Dessvärre kom den i form av en förödande skada på lagkaptenen.

Jacob Josefson lämnade matchen efter en tackling från Linus Johansson 29 sekunder in i den tredje perioden. Då låg hemmalaget under med 1–2 på Hovet. När slutsignalen ljöd 19 minuter och 31 sekunder senare stod Djurgården som vinnare med 5–3 efter en rejäl uppryckning.

En tillfällighet? Både ja och nej, menade djurgårdarna efter segern som ger 1–1 i matcher.
– Det blir lite mer jävlar anamma. Ihop med publiktrycket gör det att det blir mer jävlar anamma i gruppen, säger tränaren Robert Ohlsson.
– Sedan ska det inte behöva bli någon skada. Det är väl tredje kaptenen (Josefson, Andreas Engqvist och Henrik Eriksson) som blir skadad, eller fjärde om man räknar in Tom Nilsson. Det är inget drömscenario för oss, men ett jävlar anamma växte fram i den här gruppen och jag är inne på att publiken verkligen hjälpte laget i kväll.

”TROR INTE HAN TRÄNAR I MORGON”

Linus Hultström sköt två av Djurgårdens mål. Han är inne på samma spår. Gruppen knöts samman av förlusten av Josefson.
– Det handlar om att andra måste kliva fram, för det är en otroligt viktig pjäs vi tappar. Nu är det ändå positivt att så många kliver fram och vill ta ansvar, säger Hultström.

Hur det är fatt med Josefson var oklart efter matchen, Robert Ohlsson lät inte allt för optimistisk.
– Det ser inte jättebra ut för Jacob. Han kommer att undersökas. Av det jag såg tror jag inte att han tränar i morgon. Vi får ta det därifrån sen, men jag vet nog mer i morgon när han undersökts.

FRIAR LINUS JOHANSSON

Linus Johansson fick ingen utvisning för tacklingen och Ohlsson hade inga problem med det.
– Jag tror ändå att den är okej. Jag hade förmånen att ha Linus här i två år och han känns som en fair spelare, säger han.

Johansson själv tyckte inte att han gjorde något fel i situationen. Han led ändå med Josefson.
– Jag hoppas bara inte att det är huvudet. Jag får alltid ångest när någon blir skadad i en närkamp, men det var inte alls meningen av mig att göra illa honom. Jag hoppas verkligen att han är tillbaka i nästa match, säger han.

Djurgården har redan en diger skadelista då bland annat Jonathan Davidsson saknas sedan tidigare. Om Josefson inte är spelklar till match tre innebär det sannolikt att man får kalla upp någon underifrån.
– Det är kul att vårt J20-lag har tagit brons i Nyköping i helgen. Det blir säkert några killar därifrån som får chansen nu. Men det är klart att man vill ha alla spelare friska, säger Robert Ohlsson.