Johan Porsberger.Foto: Bildbyrån

I fredags tog Leksand klivet tillbaka till SHL. Efter några dagars firande står det nu klart att sju spelare och en tränare lämnar klubben.

Spelarna det handlar om är Mattias Nilsson, Wilde Bröms, Johan Porsberger, Hugo Enock, Kevin Schulze, Jonas Arntzen samt Lukas Enqvist.
— Det är så klart tuffa besked att ge till spelarna, inte minst med tanke på den fantastiska resan vi gjort tillsammans. De är alla riktigt fina killar som varit starkt bidragande till framgången under säsongen, och både jag själv och vi som förening önskar dem all lycka i deras fortsatta utmaningar, säger Leksands GM Thomas Johansson.

TRÄNAREN LÄMNAR OCKSÅ

Dessutom står det klart att den assisterande tränaren Christer Olsson valt att avsluta sitt avtal med Leksand meddelar man i ett pressmeddelande.
— Vad gäller Christer Olsson hade han en klausul i sitt avtal där han hade rätt att bryta avtalet efter säsongen, och den har han valt att utnyttja. Även Christer har givetvis bidragit stort till vändningen vi gjorde sedan han kom in i ledarstaben kring a-laget, och vi önskar honom lycka till i hans fortsatta arbete, säger Thomas Johansson i Leksands pressmeddelande.