Bert Robertsson. Foto: ANDREAS L ERIKSSON

Efter åtta år i Skellefteå tar Bert Robertsson nu över en annan SHL-klubb. Han är klar som tränare i Linköping.
–  Det finns redan ett bra team kring laget med de övriga tränarna och en juniorsida som har väldigt hög kompetens, säger han.

Bert Robertsson och Skellefteå gick skilda vägar efter åtta framgångsrika år. Men Robertsson behövde inte gå utan coachjobb speciellt länge. Nu tar han, som väntat, över huvudansvaret i Linköping.

Den nye general managern Niklas Persson har alltså hittat mannen som ska ta Linköping tillbaka till toppen, efter en miserabel säsong där de missade slutspel. Efter det fiaskot fick coachen Tommy Jonsson sparken.
– Det känns väldigt kul att få berätta den här nyheten. Vi gör en omstart i föreningen och jag känner att Berts ledarskap och syn på hockey går hand i hand med hur jag ser på det. Vi får in en ledare som är väldigt engagerad och passionerad i sitt ledarskap, han är tydlig i vad han vill göra och det känns som helt rätt väg för oss att gå, säger ”Pajen”.

”EN HUNGRIG FÖRENING”

Kontraktet är skrivet över de kommande tre säsongerna. Det här blir första gången Robertsson blir ensamt huvudansvarig i SHL. Förra säsongen var han huvudtränare i Skellefteå, men då tillsammans med Stefan Klockare.
– För mig, som har tittat utifrån, så är LHC en klubb med bra förutsättningar. Det är en hungrig förening och en stad med supportrar som längtar efter framgång och jag känner att jag kliver in i en härlig situation, säger tränarprofilen.

Bert Robertsson kommer att komma till Linköping i början av nästa vecka, meddelar klubben.