Dick Axelsson avgjorde i slutminuterna.
SHL

Dick slog tillbaka – Djurgården vände efter kontroversiellt domslut: ”Är inte okej”

ANNONS

Djurgården är på väg mot SM-final. Idag vann de med 2-1 borta mot Färjestad efter att ha vänt under matchens fyra sista minuter. Dick Axelsson blev hjälte efter ett omdiskuterat mål.
– Jag har hållit mig från att kommentera domaren i två års tid – men idag kan jag inte hålla mig. Jag tycker inte det är okej, dundrade Färjestads tränare Johan Pennerborn.

Det fortsätter grina emot Färjestad i avgörande domslut. De föll efter ett kontroversiellt avgörande i en av kvartsfinalerna mot HV, de fick ett tveksamt bortdömt mål emot sig i den första semifinalen och fick ett offsidemål emot sig senast. Idag avgjordes matchen mot Djurgården med knappt två minuter kvar – efter ett nytt omdiskuterat domslut.

Dick Axelsson sköt avgörandet med bara 1:54 kvar, sedan Markus Svensson till synes blivit störd. Domarna ringde på målet men gjorde bedömningen att Djurgårdsspelaren knuffats in i målgården av en djurgårdare. Därmed godkändes målet, till Färjestadslägrets ilska.
– Strandberg gör som man ska i hockey, han tar pucken på mål. Jag står på bortre och bara gör något. Jag bara väntar och vet att pucken kommer komma, säger Dick Axelsson till C More.

Färjestads tränare Johan Pennerborn var ruskigt irriterad efter matchen.
– Vi har blivit brutalt hårt straffade i målsituationerna i slutspelet och det är samma sak idag. Det är en kampsituation, men den vita killen gör inget för att undvika målvakten. När han sparkar pucken får han med sig Markus Svenssons målklubba. Jag har hållit mig från att kommentera domaren i två års tid – men idag kan jag inte hålla mig. Jag tycker inte det är okej.
– Mackan får sin klubba borttagen med hans ben. Det är liksom…det är tufft. Vi har haft ett antal sådana här situationer i slutspelet och vi har inte fått med oss dem.

VÄNDE I SLUTMINUTERNA

Bara ett par minuter innan Axelssons hjältedåd hade Djurgården kvitterat till 1-1 genom Axel Jonsson Fjällby. Återigen stod laget alltså för en mäktig vändning i slutperioden. En vändning som gör att de nu leder matchserien med 2-1.
– Jag har haft Färjestadsfansen i ryggen, nu är de emot mig. Det förstår jag, det tillhör, säger Axelsson efter avgörandet mot hans tidigare klubb.

Nu är det Djurgården som har hemmaplansfördelen. Färjestad måste vinna en match på Hovet om deras finaldröm ska leva vidare. De får en första chans att ta tillbaka hemmafördelen på fredag då den fjärde semifinalen spelas.

https://twitter.com/cmoresport/status/1116058477909159936

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch