Anton Bengtsson är klar för spel i Rögle.Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån

Rögle har gjort klart med sitt första nyförvärv inför den kommande säsongen. I dag meddelade Ängelholmsklubben att den tidigare HV71-centern Anton Bengtsson skrivit ett tvåårskontrakt med klubben.

Efter sex och en halv säsong i HV71:s a-lag stod det efter kvartsfinaluttåget mot Färjestad klart att Anton Bengtsson inte stannar i Jönköpingslaget.

I stället går karriären vidare i Rögle. Under torsdagseftermiddagen meddelade klubben att den 25-årige centern är klar för spel i klubben.
– Anton är i sin bästa ålder som hockeyspelare, en smart tvåvägscenter och mycket bra skridskoåkare som kommer att addera fysik och stabilitet i mitten på banan. Även om han bara är 25 år så är han redan rutinerad med över sex säsongers spel i SHL, säger Rögles sportchef Chris Abbott till Rögles hemsida.

”DAGS ATT PROVA PÅ NÅGOT NYTT”

Bengtsson stod för 16 poäng (7+9) på 50 matcher i grundserien för HV71. Den småländske centern ser framemot den nya utmaningen med Rögle.
– Jag har haft en bra dialog med Rögle längs vägen och klubben har något jätteintressant på gång som jag gärna vill vara med på. Jag har varit länge i HV71 och kände att det var dags att prova på något nytt och pröva mina vingar så timingen är helt rätt, säger Bengtsson till klubbens hemsida.

Kontraktet sträcker sig över de kommande två säsongerna.