Anton Sundin är klar för Västervik.Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Under 16 säsonger var Ronnie Sundin en backgeneral på Frölundas blålinje. Nu är nästa generation Sundin på väg fram i sin hockeykarriär. I dag blev det klart backlegendarens son, Anton Sundin, är klar för spel i Västervik.

Anton Sundin spelade den gångna säsongen till största del i Frölundas J20-lag, men hann även med fyra matcher i Hockeyettan-klubben Hanhals samt sex matcher i österrikiska Graz 99ers.

”SPELAR PÅ SINA STYRKOR DEFENSIVT”

På 44 matcher i J20 SuperElit stod den storvuxne (193 cm/89 kg) backen för nio poäng (1+8).
– Anton är en tuff och rejäl back med ett bra första pass. Han är ung och utvecklingsbar med bra storlek. Jag och Mattias (Karlin) var och kollade på Anton i lördags i J20-slutspelet och fick ett bra intryck. Anton spelar på sina styrkor defensivt, men kan också sätta igång spelet bra, säger Västerviks sportchef Emil Georgsson till klubbens hemsida.

Sundin spelade i Hanhals fram tills säsongen 2016/17 innan han gick till Frölunda inför J18 Allsvenskan. 19-åringen är son till Frölundalegendaren Ronnie Sundin, som mellan 1992 och 2009 spelade 16 säsonger för Göteborgsklubben.

Kontraktet med Västervik sträcker sig över den kommande säsongen.