Jonas Gustavsson stannar i Linköping.Foto: Josefine Loftenius/Bildbyrån

Jonas ”Monstret” Gustavsson blir Linköping trogen. I dag skrev den VM- och OS-meriterade målvakten på ett nytt avtal som sträcker sig över säsongen 2020/21.
– Jag har aldrig haft några tankar på att röra mig, jag och familjen trivs väldigt bra här, säger Gustavsson till LHC:s hemsida.

Jonas Gustavsson kom till Linköping inför säsongen 2017/18 efter en åtta år lång sejour i NHL. ”Monstret” har sedan dess varit den givna förstamålvakten mellan Linköpings stolpar och nu står det klart att 34-åringen blir kvar i Östergötland.

”SÄKRAT UPP ETT AV LIGANS BÄSTA MÅLVAKTSPAR”

Under torsdagen meddelade klubben att Gustavsson förlängt sitt kontrakt. Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2020/21.
– Det känns bra. Jag har aldrig haft några tankar på att röra mig, jag och familjen trivs väldigt bra här. Förhoppningen är att vi ska vända på det här som lag och gå åt rätt håll, vilket känns inspirerande. Det känns väldigt bra här i LHC, säger Jonas Gustavsson till klubbens hemsida.

Gustavsson spelade 36 matcher för ”Cluben” den gångna säsongen och noterades för en räddningsprocent på 91,8 procent.
– Jag tycker att vi i och med denna kontraktsförlängning har säkrat upp ett av ligans bästa målvaktspar för de kommande två åren och där Jonas kommer att fortsätta hjälpa Jacob (Johansson) i hans utveckling. Jag vill också ge Jonas chansen att spela de stora matcherna, säger LHC:s general manager Niklas Persson.