Djurgården är endast en seger från sin första final sedan 2010. Foto: ANDREAS L ERIKSSON/Bildbyrån

En vinst. Efter kvällens seger mot Färjestad är det är allt som krävs för att Djurgården ska bli klara för sin första SM-final sedan 2010.
– Färjestad försöker, men de hänger inte med oss, säger Robin Norell i C More.

Inför ett fullsatt Hovet tog Djurgården sin tredje raka seger mot Färjestad i semifinalserien. Nu behöver Stockholmslaget bara en seger för att bli klara för sin första SM-final på nio år och skicka ut seriesegraren.

Färjestad vann skotten men lyckades bara få en puck förbi Adam Reideborn som återigen var bra i kassen för Djurgården. Han räddade 29 av 30 skott och blev stor matchvinnare för Djurgården.
– Färjestad försöker, men de hänger inte med oss. Vi är mycket starkare än dem, säger Robin Norell.

Djurgården kom ut starkast och tog ledningen efter åtta minuter. Sebastian Strandberg sköt in ledningspucken och det var hans femte mål i slutspelet. Det gör att Strandberg är ensam ledare i slutspelets skytteliga. 26-åringen gjorde elva mål på 52 matcher i grundserien och har nu alltså gjort fem mål på tio matcher i slutspelet.

”OTROLIGT SKÖN SEGER”

Därefter utökade Mattias Guter till 2-0 efter en riktigt läcker framspelning av Axel Jonsson-Fjällby som verkligen har höjt sig i slutspelet. På 36 grundseriematcher gjorde ”Jägaren” tio poäng. Nu har han gjort sju poäng på bara tio matcher.
– Otroligt skön seger. Vi kommer ut hårt och är framåtlutade, precis som i förra matchen. Vi visar att vi vill vinna och får kommandot och vi kan hålla i det genom hela matchen. En otroligt väl genomförd match, säger Guter i C More efter matchen.

https://twitter.com/cmoresport/status/1116764832391421952

I den tredje perioden gjorde Daniel Brodin 3-0 efter en otroligt märkligt sekvens. Brodin kom i ett friläge efter att Robin Norell nickade (!) pucken rakt upp i banan från egen zon.

Färjestad reducerade sedan till 3-1 genom Martin Johansson. Med drygt tre minuter kvar reducerade Färjestad genom Mikael Wikstrand, trodde man. Efter en lång videogranskning dömdes målet bort och efter det orkade Färjestad aldrig riktigt resa sig för att komma tillbaka in i matchen.

På söndag väntar den femte semifinalen mellan de båda lagen. Färjestad är piskade att vinna i den matchen för att hålla serien och säsongen vid liv.

https://twitter.com/cmoresport/status/1116785810144223232