Ilja Kovaltjuk, Artem Anisimov, Ivan Provorov och Jevgenij Dadonov är några av NHL-spelarna som ingår i Rysslands VM-trupp.Foto: Bildbyrån

I dag släppte Ryssland sin preliminära VM-trupp inför turneringen i Slovakien som börjar den 10 maj. Flera NHL-spelare ingår i truppen, bland annat Ilja Kovaltjuk som därmed gör sin elfte VM-turnering.

Den 10 maj inledes VM i Bratislava i Slovakien. I dag presenterade Ryssland sin preliminära trupp till turneringen och det ser ut som att nationen kommer att kunna vara med och slåss om guldet ännu en gång.

Totalt är åtta NHL-spelare med i truppen som ska spela VM. Målvakten Alexander Georgiev, backarna Ivan ProvorovJegor Jakovlev och Ilja Ljubusjkin samt forwardsspelarna Artiom AnisimovJevgenij DadonovVladislav Namestnikov och Ilja Kovaltjuk är alla uttagna till VM.

36-årige Kovaltjuk är därmed klar för sin elfte VM-turnering i karriären. Trots att han var en besvikelse i Los Angeles Kings den här säsongen och bara stod för 34 poäng så är förväntningarna höga på den tidigare superstjärnan som alltid brukar leverera för det ryska landslaget. I OS förra året gjorde han tio poäng på nio matcher och var en stor anledning till att laget lyckades knipa guldet.

Noterbart är att Nikita Gusev är uttagen i truppen. Det har ryktats att han ska ansluta till Vegas Golden Knights under slutspelet. Detta skulle göra att han inte kommer kunna vara med i VM, förutsatt att Vegas går långt i slutspelet.

Ryssland inleder mot Norge i premiären, medan Tre Kronor möter Tjeckien i turneringens inledning. Sverige och Ryssland möts i gruppspelets sista omgång den 21 maj.

Här är Rysslands preliminära trupp till VM:

Målvakter:
Alexander Georgiev, New York Rangers

Backar:
Dinar Chafizullin, SKA St Petersburg
Vladislav Gavrikov, SKA St Petersburg
Jegor Jakovlev, New Jersey Devils
Ilja Ljubusjkin, Arizona Coyotes
Ivan Provorov, Philadelphia Flyers
Artiom Sergejv, Salavat Julajev
Artiom Zub, SKA St Petersburg

Forwards:
Artiom Anisimov, Chicago Blackhawks
Alexander Barabanov, SKA St Petersburg
Alexander Burmistrov, Salavat Julajev
Jevgenij Dadonov, Florida Panthers
Nikita Gusev, SKA St Petersburg
Nail Jakupov, SKA St Petersburg
Alexander Kadejkin, Salavat Julajev
Ilja Kovaltjuk, Los Angeles Kings
Vladislav Namestnikov, New York Rangers
Sergej Plotnikov, SKA St Petersburg
Vladimir Tkatjov, Salavat Julajev