Philip Rondahl är klar för Karlskrona.Foto: Bildbyrån

Västervik tippades i botten av ligan av de flesta experter men tog sig överraskande till Slutspelsserien. Nu står det dock klart att nio spelare lämnar VIK inför nästa säsong. 

Väl framme i Slutspelsserien tog det däremot stopp för Västervik som kom näst sist, endast före Karlskrona. Säsongen ses däremot fortfarande som lyckad då de flesta hade tippat att Västervik skulle tvingas kvala sig kvar i HockeyAllsvenskan.

Mattias Karlin och hans gäng vill nu bygga vidare på framgången inför nästa säsong. Då tvingas nio spelare lämna klubben.

Pierre GustavssonAlexander Lindqvist-Hansen och Emil Kruse lämnar klubben för spel i andra klubbar. Det är ännu inte klart var Gustavsson och Lindqvist-Hansen hamnar medan Kruse presenterades av Västerås tidigare under fredagen. 

De resterande sex spelarna som lämnar erbjuds inget nytt kontrakt. Det rör sig om målvakten Adam Ohre, backarna Niklas Enberg och Edwin Johansson samt tre forwards Alfred Andersson, Philip Rondahl och Filip Suchý.