De tidigare Leksandsspelarna Robin Jacobsson och Robin Rahm lämnar sin Österrikiska klubb Graz 99ers.Foto: Bildbyrån

Den Österrikiska klubben Graz 99ers var lite av en svenskklubb under årets säsong med fem svenskar i truppen. I dag meddelar dock klubben på sin hemsida att tre av svenskarna lämnar klubben. 

Fem svenskar har spelat i Graz 99ers i Österrike den gångna säsongen. Nu meddelar dock EBEL-klubben att sju spelare får lämna klubben och tre av dem är svenskar.

Det rör sig om de tidigare SHL-spelarna Robin Rahm och Robin Jacobsson samt juniormålvakten Simon Rönning.

Rahm vaktade kassen i Leksand i HockeyAllsvenskan under förra säsongen, han har även spelat i Färjestad, Brynäs, Malmö och AIK. Jacobsson har spelat i SHL med Luleå, Brynäs och Leksand. Senast han spelade i Sverige var 2015/16 då han tillhörde Leksand i HockeyAllsvenskan.

Simon Rönning fyllde 20 år i slutet av mars och har ännu inte gjort en seniormatch på elitnivå i Sverige. Han har tidigare representerat Modo och Karlskrona men inte fått någon istid i HockeyAllsvenskan.

De andra svenskarna i Graz är Robin Weihager som även har kontrakt med klubben över nästa säsong. Det blir hans fjärde säsong i Graz.

Även backen Karl Johansson har spelat i Graz 99ers under årets säsong. Förra året gjorde han succé i Oskarshamn och inledde årets säsong i Växjö i SHL. Han lämnade därefter för Graz men har inget kontrakt över näsa säsong och det är oklart var 26-åringen hamnar. Det kanske vore aktuellt med en återkomst till Oskarshamn efter klubbens SHL-avancemang?