Felix Sandström.Foto: Bildbyrån/Stefan Lantz

Efter att säsongen med HV71 tog slut förra veckan valde Felix Sandström att förlänga säsongen genom AHL-spel med Lehigh Valley Phantoms. Nu har den tidigare JVM-målvakten gjort debut i farmarligan – och det blev som vinnare.

LÄS ÄVEN: Lämnar HV redan nu – avslutar säsongen i Nordamerika

Förra veckan stod det klart att den tidigare JVM-målvakten Felix Sandström lämnar HV71 för att avsluta säsongen i Philadelphias farmarlag Lehigh Valley. 22-åringen åkte även över till Nordamerika i slutet av förra säsongen, dock utan att spela någon match.

I natt fick Sandström emellertid chansen mellan Lehigh Valleys stolpar. 22-åringen storspelade i sin AHL-debut, då han stoppade 40 av 43 skott när Phantoms kunde besegra Providence Bruins med 4–3.

Sedan tidigare står det klart att Sandström kommer att inleda nästa säsong med Phantoms i AHL. Det meddelade klubben i samband med att det stod klart att 22-åringen skulle avsluta årets säsong med laget.

Lehigh Valley, som kommer att missa AHL-slutspelet, har en match kvar av grundserien – en hemmamatch mot Hartford Wolf Pack.

***

Rasmus Asplund stod för ett mål och en assist när hans Rochester föll mot Binghamton med 3–4. Även Victor Olofsson noterades för ett mål i förlustmatchen.

Den tidigare Skellefteåbacken Sebastian Aho kunde pricka sin sitt nionde mål för säsongen i Bridgeports 2–7-förlust mot Springfield. Ludwig Byström stod för ett av Springfields sju mål i segermatchen.