190414 Färjestads Johan Ryno jublar efter sitt 1-0 mål under semifinal 5 i SM-slutspelet i ishockey mellan Färjestad och Djurgården den 14 april 2019 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185 …

Färjestad under press – då förnedrades Djurgården

Färjestad var piskade att vinna den femte semifinalen mot Djurgården. Och de levererade direkt när de kunde vinna med hela 8-2 och tvinga fram en sjätte match i Stockholm på tisdag.

Djurgården skaffade sig i fredags matchboll i semifinalserien mot Färjestad. Men att spela med kniven mot strupen verkar inte bekomma Färjestad nämnvärt. Innan tre minuter hade passerat hade Färjestad en 2-0-ledning. Målskyttar var Johan Ryno och Marcus Nilsson.
— Vi kommer ut och börjar precis som vi pratat om, att bara släppa och köra, berättar Johan Ryno för C More i den första perioden.

Innan tio minuter hade passerat så skulle Färjestad även öka på till 3-0 genom Johan Ryno.
— Vi är inte på tårna när de kommer ut, sa Niclas Bergfors.

Färjestad tog även ledningen med 4-0 Johan Ryno, hans tredje mål för kvällen. Då bytte Djurgården ut Adam Reideborn till förmån för Robin Jensen.

Dick Axelsson skulle reducera strax efter det och ge Djurgården lite luft under vingarna. Men bara ett kortare tag. Jesse Virtanen och Oskar Steen gjorde två mål på elva sekunder och gick fram till 6-1.

Då fick Dick Axelsson nog och sa något opassande till domarna. Det renderade i ett matchstraff för Axelsson för abuse of officials.
— Ett egoistiskt beslut. Djurgården är i ett tufft läge och han sätter sig själv före laget, sa C More-experten Sanny Lindström.

I slutet av den andra perioden kunde Ilari Melart öka på till 7-1.

Färjestad gjorde 8-1 genom Joakim Nygård i den tredje perioden. Marcus Davidsson skulle snygga till siffrorna. Ny match och ny matchboll för Djurgården på tisdagnär serien vänder till Stockholm igen.