Kristianstad spelar i allsvenskan nästa säsong.Foto: Aftonbladet

Vita Hästen grejade det allsvenska kontraktet redan i den förra omgången. Idag stod det mellan Almtuna och Kristianstad om den andra platsen och det blev Kristianstad som knep plasten efter 2-1-seger i förlängningsspelet.

Endast målskillnad skiljde lagen åt i striden om den andra allsvenska platsen bakom Vita Hästen. Almtuna började bäst men sedan kunde Kristianstad ta över och efter 6:30 kunde måltjuven Johan Lundgren ge gästerna ledningen. Det var hans sjätte mål i kvalserien.

Ställningen stod sig perioden ut och Kristianstad började även den andra perioden bäst. Efter tio minuter spelade hade de 7-0 i skott bland annat. Men Almtuna stack upp emellanåt och det var just vid ett sådant tillfälle som Oscar Milton kunde utnyttja ett läge och sätta dit kvitteringen. Målet fick dock granskas då Kristianstad menade på att målburen var flyttad ur sitt läge. Målet godkändes dock.

Inget av lagen saknade chanser i den tredje perioden och så fortsatte det även i förlängningsspelet. Almtuna hade faktiskt en puck inne i mål, men det dömdes bort då målvakten Joel Gistedt bedömdes ha blockerat.

I sekvensen innan, med bara sekunder kvar innan straffar skulle ta vid kunde Kristianstad avgöra genom William Pethrus.

Kristianstad och Vita Hästen spelar i allsvenskan nästa säsong. Almtuna får börja om i Hockeyettan.