• Publicerat 15 april, 2019
  • Skrivet av Jesper Spanne
  • 0 Kommentarer
Pontus Andreasson är klar för Björklöven.Foto: Bildbyrån

Per Kenttä lämnade Oskarshamn för att istället bli sportchef i Björklöven. Nu har han presenterat sitt första nyförvärv – den 20-årige forwarden Pontus Andreasson som tidigare tillhört Frölunda. 

Pontus Andreasson har tidigare spelat med Frölundas J20-lag, men lånades inför säsongen ut till Hockeyettan-laget Hanhals. Där har han noterats för 38 poäng på 38 matcher.
– Pontus Andreasson är en teknisk och offensiv center med bra driv som även kan spela ytterforward. Han har framtiden för sig och vi är glada att han valt att skriva ett tvåårskontrakt med Björklöven, säger Björklövens sportchef Per Kenttä i ett uttalande på klubbens hemsida.

Andreasson själv ser fram emot att spela med Björklöven.
– Det bli jätteroligt att komma till Umeå och Björklöven och det känns skönt att veta att det är ett längre kontrakt, då kan man spela ut lite mer. Jag vill etablera mig i Hockeyallsvenskan och vara med Björklövens resa för att bli ett topplag igen. Nu när Per Kenttä kommit till Björklöven känns det som man har en riktigt bra organisation och det ska bli kul att vara med framöver, säger nyförvärvet Pontus Andreasson.

Kontraktet sträcker sig över två år.