Jonas EngströmFoto: Bildbyrån

Efter fyra säsonger som kapten i Oskarshamn förde han upp klubben till SHL. Efter bragden står det dock klart att Jonas Engström lämnar klubben för Smålandsrivalen Växjö. 
– Det ska bli grymt kul att komma till Växjö, säger 28-åringen till klubbens hemsida.

Jonas Engström var med och skrev historia med Oskarshamn för en dryg vecka sedan när han förde upp klubben till SHL. Nu väljer han dock att lämna klubben och är istället klar för rivalen Växjö.
– Det ska bli grymt kul att komma till Växjö. Jag ser verkligen fram emot att träffa gubbarna och dra igång, säger Engström till Växjös hemsida.

28-åringen stod för sin bästa säsong i karriären och gjorde 37 poäng (17+22) i HockeyAllsvenskan. Därefter bar han Oskarshamn på sina axlar i kvalet till SHL och gjorde totalt sex mål och åtta poäng i kvalserierna mot AIK och Timrå. Han följer dock inte med klubben upp till SHL.

”EN AV DE STÖRRE LEDARKARAKTÄRERNA INOM SVENSK ELITHOCKEY”

Växjö får in en ledare i sitt lag och någon som har ett öga för var målet står.
– Jonas är en spelare som alltid ger allt för laget. Han har också i år utvecklat sitt spel till att vara ett större offensivt hot. Ovanpå detta är Jonas förmodligen en av de större ledarkaraktärerna inom svensk elithockey. Det ska bli fantastiskt kul att få honom till oss.

Jonas Engströms kontakt med Växjö är skrivet över de närmsta två säsonger. Han kommer alltså att spela i Växjö till år 2021.