Victor Brattström följer med Timrå ner i HockeyAllsvenskan.Foto: PÄR OLERT/Bildbyrån

När Timrå åkte ut ur SHL så revs alla kontrakt. Nu har klubben dock gjort klart med sin första spelare till nästa säsong. Målvakten Victor Brattström stannar i klubben. 
– Det känns fantastiskt att börja årets lagbygge med Victor Brattström, säger sportchef Kent Norberg till klubbens hemsida. 

Victor Brattström gjorde en bra förstasäsong i SHL bakom Niklas Svedberg. Han belönas nu med ett nytt kontrakt som ser till att han följer med med klubben ner i HockeyAllsvenskan.

22-årige Brattström blir Timrås första kontrakterade spelare inför nästa säsong.
– Det känns fantastiskt att börja årets lagbygge med Victor Brattström. Han har varit här i ett tag nu och gjort det bra när han fått chansen. Att få behålla honom över nästa säsong känns därför riktigt bra. Det blir en stabil grund att bygga vidare på, säger Kent ”Nubben” Norberg.

”JAG ÄR GLAD OCH EXALTERAD ÖVER ATT STANNA”

Brattström vaktade Timrå-kassen i 23 matcher i SHL. Han stod också i den sjunde och avgörande kvalmatchen mot Oskarshamn och var Timrås bästa spelare i den förlustmatchen.
– Det känns riktigt bra. Jag är väldigt glad och exalterad över att få stanna i Timrå IK. Förtroendet från klubben samt ambitionerna som finns här har spelat en stor roll till att jag vill fortsätta här i Timrå. Sedan så har även den fantastiska publiken varit en stor bidragande faktor till att jag ville vara kvar här. Jag trivs väldigt bra här kort sagt, säger Victor Brattström själv till Timrås hemsida.

Trots att Timrå åkte ut ur SHL så väljer alltså den Detroit-draftade målvakten att stanna i klubben. Han ser positivt på nästa säsong i HockeyAllsvenskan.
– Jag ser väldigt ljust på nästa säsong. Jag tror och vill att vi ska vara i toppen av tabellen nästa år och jag skall göra allt i min makt för att bidra till den framgången.

Det nya kontraktet med Brattström är skrivet över en säsong.