• Publicerat 27 april, 2019
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
EFTERLÄNGTAT. Niclas Bergfors och Jacob Josefson blev kvitt varsin nolla i finalmatch fyra.Foto: Bildbyrån/Andreas L Eriksson

Två bärande spelare utan ett enda mål i slutspelet. Då kom utdelningen vid precis rätt tillfälle för Niclas Bergfors och Jacob Josefson. Deras mål bägge mål fullbordade Djurgårdens vändning i finalmatch fyra.
– Någon gång kommer det och nu var det var kul att det kom i rätt läge, säger Bergfors till hockeysverige.se.

LÄS ÄVEN: BODIN – Nere för räkning men aldrig ute ur leken

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Djurgårdens offensiv i SM-slutspelet har kretsat väldigt mycket kring Sebastian Strandberg, Dick Axelsson och Axel Jonsson Fjällby. Men i finalserien mot Frölunda har fler spelare klivit fram och bidragit. Jakob Lilja spräckte exempelvis sin målnolla i den andra finalmatchen och spädde på med ytterligare en fullträff i Göteborg senast.

På lördagen var det dags för två andra, vanligtvis tongivande spelare, att bli kvitt sina nollor. Kaptenen Jacob Josefson fick in 2–2-kvittering i slutet av andra perioden med hjälp av skridskon medan Niclas Bergfors skickade det matchvinnande målet i tredje perioden.
– Jätteskönt, givetvis. Det började nagga i kanten nu när man kommer upp i ett par matcher, säger Bergfors som fick in sitt första mål på sitt 28:e skott i slutspelet.

32-åringen, med meriter från NHL och KHL, har alltid varit en flitig skytt, men pucklyckan har inte gett sig till känna den här säsongen. Efter 14 mål för Djurgården i fjol stannade han på sex under grundserien. Och det har gått fortsatt trögt i slutspelet.
– Den biten har varit jättetung. Spelmässigt tycker jag att det har varit okej och då tar jag hellre med mig det positiva. Någon gång kommer det och nu var det var kul att det kom i rätt läge. Otroligt skönt, säger Bergfors.
– Jag har jobbat på. Jag ändrar ingenting den vägen, slutar inte träna på att skjuta eller någonting bara för att jag inte får med mig puckarna. Det har varit ett evigt gnuggande.

Har du ändrat på något annat, bytt klubbor eller något liknande?
– Nej, ingenting. Jag håller inte på att trixa så mycket.

LÄS ÄVEN: Frustrerat Frölunda straffades – ”I min bok är det inte straff”

”DEN EXTRA MENTALA PUSHEN”

Jacob Josefson har dragits med en hel del skadeproblem under säsongen och har missat matcher i slutspelet. Han hade sex assist på 13 matcher innan första målet slutligen trillade in.
– Det är alltid viktigt att laget gör mål, men det har gått bra även utan det. Nu är det ändå skönt att man fick bidra på det viset. Det gav oss lite momentum, säger kaptenen.

Fram till att Djurgården fick straff sent i den andra perioden hade man egentligen inte skapat någonting framåt. Men när pucken började studsa rätt kom utdelningen.
– Vi vet att vi har det i gruppen. Det är otroligt starkt att kunna visa det igen, otroligt häftigt att få vara med om det, säger Niclas Bergfors.
– Det är små, små detaljer som avgör. Det studsar hit och dit och går det rätt kan det ge den extra mentala pushen. Man får aldrig ge upp, aldrig en minut. Vi har lärde oss det i Färjestadserien att det rinner i väg när man hamnar på hälarna.

Djurgården behöver fortfarande vinna en match i Göteborg för att kunna bli svenska mästare. Jacob Josefson hoppas att avslutningen på finalmatch fyra innebär en boost som gör att man kan bryta hemmatrenden i serien.
– Vi hade en ganska bra första match därnere. Vi vet att de kommer att komma hårt. De är jättebra på hemmaplan och har bra självförtroende där. Det gäller att bryta deras momentum och försöka spela mer i deras zon än vad de gör i vår.