• Publicerat 2 maj, 2019
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
BESVIKEN. Adam Reideborn var otröstlig efter finalförlusten.Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

Efter ett par fantastiska säsonger i Djurgården fick Adam Reideborn sin gyllene chans att bli svensk mästare. Den chansen försvann i en finalförlust av besvikelse. Inte minst över att han själv inte tyckte att han kunde leverera när det behövdes som bäst.
– Jag sätter laget i en tuff sits, säger han självkritiskt till hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Djurgårdens spelare åker med dystra miner runt isen och tackar den manstarka publiken i Globen. Stödet var massivt under hela den sjätte SM-finalen, men det räckte inte ändå fram. Förlust med 2–6 och ett abrupt slut på en säsong där laget gång efter annan trotsat oddsen.

Mot Frölunda räckte det inte till.

En av spelarna som är mest otröstlig i infernot av firande Frölundaspelare är målvakten Adam Reideborn. Under två säsonger har han varit SHL:s kanske främsta burväktare, men i finalserien fick han inte ut sin maximala prestation. Det är han den första att erkänna.
– Jag är besviken på mig själv. Det har varit en grym säsong och vi har haft skitkul. Det har varit upp och ned och vi har fått kämpa mycket och kriga för att ta det hela vägen. I dag hade vi verkligen chansen att ta det till en match sju. Vi skulle lika gärna kunnat vinna i dag, men…

Reideborn tystnar och suckar innan han fortsätter.
– … jag sätter laget i en tuff sits. Vi ligger under med 1–3 efter första perioden och jag tycker ändå det är vi som har perioden och vi som skapar lägen. Det är en tuff förlust för mig att smälta. Jag får inte ut max av mitt spel när det gäller som mest.

ETT MÅL SOM KNÄCKTE DJURGÅRDEN

Det har pratats om att ni påverkades av sjukdomar i laget i dag samtidigt som varken Jacob Josefson eller Olle Alsing kunde spela. Var det något som störde?
– Nej, vi har nästan spelat bättre när vi har haft oddsen emot oss och verkligen fått kämpa. Vi har haft skador och sjukdomar hela året. Vi har fått jobba i uppförsbacke, men det är inget att skylla på. Jag är besviken på min egen insats.

I finalmatch sex var det framför allt Max Fribergs matchvinnande 3–1-mål som kom i numerärt underläge som sänkte Djurgården. Reideborn lyckades inte hålla emot, pucken slank in och det dödade en del av det momentum laget byggt upp efter Axel Jonsson Fjällbys 1–2-reducering.
– Det är egentligen 20 mål i den här serien som har gått att ta. Jag kommer inte ihåg vilka som var vilka i dag. Jag har mycket högre krav på mig själv än så här. När vi är i en finalserie spelar jag nästan som sämst. Det känns tufft just nu, det är jobbigt, säger Adam Reideborn med sänkt huvud.

Det har pratats om att det kan bli NHL-kontrakt för Reideborn efter den här säsongen. Själv har han svårt att prata framtid i nederlagets bistra stund.
– Jag vet inte vad jag förtjänar just nu, suckar han.
– Jag har trivts jättebra här, jag älskar Djurgården och det är fantastiskt att vara här. Men jag har som målsättning att någon gång i livet att testa något annorlunda och se om man kan lyckas på en högre nivå. Just nu är jag inte värd någonting.