Mats Lusth.Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Mats Lusth kom in under slutskedet av förra säsongen och räddade då kvar Mora i SHL – men ett år senare åkte de ur. Nu lämnar tränaren klubben och han gör det som en besviken man.
– Jag tycker man kan lämna ett besked att jag inte ingår i framtidsplanerna och tacka för tiden som varit, säger han till Kvällsposten.

Nej, Mats Lusths tid som tränare i Mora blev ingen succé. Efter att laget nu ramlat ur SHL har klubben letat efter en tränare till nästa säsong och Lusth tycks inte ha funnits med över huvud taget i den processen.

Den profilstarke masen säger att han inte hört någonting från Moras håll efter degraderingen.
– Ja, jag har inte hört ett ljud från Mora så jag ser det ser det som slut, säger han om framtiden i en intervju med Kvällsposten.

”FÖRSTOD ATT JAG INTE FÅR VARA KVAR”

Mora IK är Mats Lusths moderklubb, så att han har känslor för klubben kan ingen förneka. Han förnekar inte heller att han hade räknat med att han skulle tvingas lämna, efter kvalmissen mot Leksand. Men något officiellt besked har han inte fått.
– Jag tycker man kan lämna ett besked att jag inte ingår i framtidsplanerna och tacka för tiden som varit. När vi åkte ut så förstod jag att jag inte får vara kvar, och det kan jag ta, men man kan ju ändå berätta att man har andra framtidsplaner.

Lusth berättar också att han fått lite ”lösa förfrågningar utomlands” men att det inte är säkert att han fortsätter som tränare. Tiden i moderklubben kan ha varit hans sista som huvudtränare.