Jakob Forsbacka Karlsson.Foto: Jean-Yves Ahern-USA TODAY Sports IBL

Växjö presenterade idag en rejäl bomb. Jakob Fosrbacka Karlsson återvänder till Sverige från Boston Bruins. Den förre JVM-spelaren lär bli ett av seriens mer spännande namn nästkommande säsong.

Jakob Forsbacka Karlsson har Hammarby som moderklubb men spelade en säsong i Linköpings juniorverksamhet innan han 2013 åkte över Atlanten för collegespel. Nu återvänder han till Sverige och anledningen ska vara familjeskäl.
— Jag tycker det ska bli otroligt spännande att fortsätta min karriär och utveckling som spelare i Växjö, nu när jag av familjeskäl kommer till Sverige. Den höga ambitionsnivån och viljan att hela tiden jobba för att bli bättre som Växjö Lakers har passar mig perfekt, säger han i en kommentar på Växjös hemsida.

29 NHL-MATCHER FÖR BOSTON

Forsbacka Karlsson draftades av Boston i den andra rundan 2015 och skrev på för NHL-klubben i slutet av förförra säsongen. Detta efter två år på Boston University.

Totalt har det blivit 29 NHl-matcher och 28 av dessa kom under säsongen som var.
— Jakob är en spelare som spelar bra hockey över hela banan. Med ett exceptionellt spelsinne och fin skridskoåkning som grund så får man en grymt nyttig spelare i Jakob. Vi vill som vanligt när det gäller spelare in till vår organisation hjälpa till att ta dem till nästa nivå, här är det NHL det är inget snack om det, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Kontraktet är skrivet på två år.