Anton BjörkmanFoto: Bildbyrån

Nu leker Anton Björkmans hockeyliv. Han spelade nyligen upp Oskarshamn i SHL och ska nu spela SHL-hockey med Linköping. Men tidigare under säsongen var läget ett annat.
– Jag var hundra procent inställd på att karriären skulle vara över, säger han till Corren.

Anton Björkman spelade den gångna säsongen med Oskarshamn i HockeyAllsvenskan och var alltså med om lagets makalösa resa som nådde hela vägen till SHL. Nu är backtalangen emellertid tillbaka i Linköping.

20-åringen har redan gjort 41 SHL-matcher men det hade nog varit fler om det inte vore för hans skadeproblem. Björkman har haft axelproblem som förföljt honom genom karriären. Säsongen 17/18 blev till stora delar spolierad och tidigare den här säsongen small det till igen. I en match mot Leksand skadade han sig. Då tänkte han mörka tankar.
– Jag har aldrig haft så ont i axeln som jag hade då och var hundra procent inställd på att karriären skulle vara över. Det var ingen kul tid. Men sedan visade det sig att det var en nerv som låg i kläm, så ingenting var trasigt, berättar han i en intervju med Corren.
– Då var jag riktigt less på det. Det var en tuff tid.

”FINNS ALLTID I BAKHUVUDET”

Björkman kom tillbaka även från den smällen men medger att han inte kan koppla bort skadehistoriken helt.
– Det är klart att det alltid finns där i bakhuvudet att man har haft problem. Men jag har ju åtgärdat det och det är lugnt nu.

Anton Björkman lirade 33 HockeyAllsvenska matcher och ytterligare tolv i kvalet med sitt Oskarshamn.