Det blir D.J. Smith som ska coacha Ottawas spelare nästa säsong.Foto: Marc DesRosiers-USA TODAY Sports

Han har aldrig tidigare varit huvudtränare i NHL. Nu är det 42-årige D.J. Smith som ska få NHL:s krislag nummer ett, Ottawa Senators, på rätt köl igen. I dag presenterades han som ny huvudtränare i den kanadensiska huvudstadsklubben.

 

För mindre än en vecka sedan kom rapporterna om att den tidigare stormålvakten Patrick Roy var aktuell för en tränaråterkomst i NHL för att ta över Ottawa Senators.

LÄS ÄVEN: Målvaktslegendaren kan återvända till NHL – intervjuas för coachjobb

Nu står det klart att den kanadensiska huvudstadsklubben valt att gå en annan väg. I stället för Roy väljer man istället att satsa på 42-årige D.J. Smith.

”PRECIS VAD VI LETADE EFTER”

Smith kommer närmast från Toronto Maple Leafs, där han under de fyra senaste säsongerna fungerat som assisterande tränare åt Mike Babcock.

Innan Smith kom till Toronto tränade han OHL-klubben Oshawa Generals, där han vann Memorial Cup 2015 innan NHL-jobbet med Maple Leafs väntade.
– D.J. Smith är en vinnare. Vi tror att han är den bästa personen att driva utvecklingen och göra oss framgångsrika. Hans passionerade approach tillsammans med hans förmåga att lära ut spelet var precis vad vi letade efter, säger klubbens general manager Pierre Dorion till klubbens hemsida.

Smith har ett stort jobb framför sig. Ottawa har varit NHL:s stora sorgebarn de senaste säsongerna och slutade sist i NHL:s grundserie den gångna säsongen. Då plockade laget 64 poäng på 82 matcher – sju poäng sämre än Los Angeles som var ligans näst sämsta lag.