Tomas Mitell byter Hockeyallsvenskan mot NHL.Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Efter säsongen stod det klart att Tomas Mitell skulle lämna AIK. Nu har 38-åringen gjort klart med nytt jobb. Nästa säsong kommer Mitell stå i Chicago Blackhawks bås som assisterande tränare, meddelar Blackhawks.

Under torsdagskvällen släppte Chicago Blackhawks bomben att Tomas Mitell kommer att stå på klassikerklubbens tränarbänk den kommande säsong. I Chicago återförenas 38-åringen med Jeremy Colliton, som han jobbade tillsammans med i Mora under säsongen 2016/17.

Förra veckan kom uppgifter om att Mitell och Mora förde diskussioner om den vakanta tränarplatsen i Mora, men nu får 38-åringen byta Hockeyallsvenskan mot NHL.

Mitell kommer från en stark säsong med AIK, där han ledde laget till serieseger i Hockeyallsvenskan med nio poäng ner till tvåan Oskarshamn. I kvalspelet misslyckades dock ”Gnaget”, då man förlorade matchserien mot både Oskarshamn och Leksand.

Förutom Colliton kommer Mitell att jobba tillsammans med Sheldon Brookbank (assisterande tränare) och målvaktstränaren Jimmy Waite.