Fredrik Söderström.Foto: Bildbyrån

Fredrik Söderström blev förra veckan klar för EHC Olten i Schweiz andraligan. Dit plockar han med sig en annan svensk: Dennis Hall.
– Utmärkt lösning. Ser fram emot att jobba tillsammans med Dennis, skriver han på twitter.

Efter två succéår i Storhamar, med ett guld och ett silver samt en utnämning till årets coach i Europa, lämnade Fredrik Söderström Norge. Det nya äventyret kommer i stället gå av stapeln i den schweiziska andraligan med EHC Olten.

Nu står det klart att Söderström plockar med sig en landsman till ledarstaben. Den 29-årige tränaren Dennis Hall kommer nämligen fungera som Söderströms assisterande tränare. Hall hade under spelarkarriären Söderström som tränare en kort period i Nyköpings J20-lag.
– Utmärkt lösning. Ser fram emot att jobba tillsammans med Dennis. Ung, ambitiös och tydlig i sitt ledarskap, dessutom en bra människa. Vi har haft spännande diskussioner, det här ser jag fram emot, skriver den flitige twittraren Fredrik Söderström.

TOG ÖVER EFTER JAKOBS

Dennis Hall nådde som spelare till Hockeyettan men lade av som 24-åring 2013. Då blev han assisterande tränare i Huddinges J20-lag. 2016 tog han samma roll i Borlänges A-lag i Hockeyettan och inför säsongen 17/18 tog han över huvudansvaret. Nu väntar alltså ett nytt uppdrag, i Schweiz. Han kommer ansvara för försvarsspelet och har skrivit på ett 1+1-årskontrakt.

Hall tog över Borlänge eftersom den tidigare huvudtränaren, Jeff Jakobs, då blev assisterande tränare i Storhamar. Vem som tog honom dit? Jodå,det var förstås Fredrik Söderström. Jakobs blev idag klar som ny huvudtränare för Mora efter ett år som assisterande tränare i AIK.