Victor Rollin Carlsson
ÖVRIGT

Lämnar moderklubben efter nedflyttningen: ”Man skäms”

ANNONS

Victor Rollin Carlsson är en av Almtunas största profiler någonsin. Men nu lämnar han klubben. Efter den mycket tunga säsongen i Almtuna hoppas han på spel utomlands.
– Jag är öppen för det mesta, men jag skulle vilja komma till DEL eller EBEL, säger han till hockeysverige.se.

Det är ju inte helt klart att Almtuna faktiskt kommer behöva spela i Hockeyettan nästa säsong, det avgörs först om några dagar. Men ser vi till de sportsliga resultaten är det där de kommer spela nästa säsong.

Men oavsett vilken serie Uppsalaklubben spelar i kommer en av klubbens stora profiler, Victor Rollin Carlsson, inte finnas med. De tidigare lagkaptenen har varit i Almtuna hela karriären förutom en treårssejour i Tingsryd. Men nu väntar nya utmaningar för 29-åringen.
– Det är klart att jag hellre hade avslutat den här sejouren i Almtuna med en pangsäsong. Men samtidigt har jag känt ett tag att jag behöver göra något nytt och se något nytt, berättar han för hockeysverige.se.
– Jag har varit i HockeyAllsvenskan väldigt länge och den har sin charm, men man blir ju lite lätt uttråkad av att se samma miljöer säsong efter säsong efter säsong. Jag var klar ganska tidigt med att jag ville ta mig ut i Europa och njuta av hockeyn på ett annat sätt, samtidigt som jag får träffa nytt folk och se nya miljöer.

TYSKLAND ELLER ÖSTERRIKE?

Många brukar peka på många och långa resor som en stor anledning till varför livet som hockeyallsvensk spelare är påfrestande. Men Victor Rollin Carlsson pekar främst på andra orsaker.
– Jag förstår varför folk tycker så, men det har inte påverkat mig så mycket. För mig handlar det mer om att få chansen att träffa nya människor. Jag gillar att vara social och att få lära känna nya personer. Det är den biten jag ser mest fram emot.

För SHL-spelare är det givet att det är NHL som gäller i första hand och KHL eller NLA i andra hand när man börjar blicka utomlands. Men vilken nivå kan egentligen en bra HockeyAllsvensk spelare lägga sig på när den ska titta utrikes? Det är den frågan Almtunaprofilen nu funderar på.
– Det är svårare, absolut. Jag är öppen för det mesta, men jag skulle vilja komma till DEL (Tyskland) eller EBEL (Österrike) men det är inte så många som går från HockeyAllsvenskan dit. Jag har också förstått nu att det kan vara bra att komma till en högstaliga som är lite sämre först, och gör man det bra där kan det öppna upp till resten av Europa. Men jag är som sagt öppen för det mesta och tycker helt enkelt det ska bli spännande att få komma iväg någonstans.

Hur aktivt jobbar du efter en ny klubb just nu?
– Jag låg ganska lågt de första veckorna efter att säsongen med Almtuna tog slut, men från mitten av maj har agenterna jobbat lite mer. Så vi får se. Jag känner ingen stress och tycker att jag tränar på bra, så det får ta den tid det tar.
– Det är klart att jag helst skulle vilja ha något klart nu, men det ska kännas rätt och jag vill inte hoppa på första bästa erbjudande heller. Men det är klart, när vi börjar komma in i juli så skulle jag vilja att allt var löst.

”MOT DEM DET KÄNNS JOBBIGAST”

Att Victor Rollin Carlsson påverkats rejält av degraderingen med Almtuna är tydligt. Han hymlar inte om att det var några jobbiga veckor som följde.
– Det var en väldigt märklig känsla. Det var svårt att ta in att det faktiskt hände. Efteråt var jag helt slut, både mentalt och fysiskt. Det tär på krafterna att dels spela negativt kvalspel och dels att åka runt och förlora en hel säsong som vi hade gjort innan.
– Direkt efter matchen var det bara tomt. Första och andra veckan efteråt började man få dåligt samvete över vad som hade hänt och då började jag må sämre för varje dag. Mest kände jag det mot folk runtomkring, de som jobbar på kontoret exempelvis. Vi hockeyspelare hittar alltid något men…när man varit så länge i en klubb som jag varit så känner man alla som jobbar runtomkring. Alla funktionärer, alla som säljer saker för klubben, alla sponsorer…Man skäms inför dem.

Victor Rollin Carlsson deppar. Foto: Bildbyrån

Det är det som påverkat dig mest?
– Ja, för mig har det varit så. Jag har varit så länge i Almtuna. Det är min moderklubb. Jag känner så många runt klubben och det är så många som bryr sig. Det är mot dem det känns jobbigast.

HAR SPARAT GAMLA TRÄNINGSPROGRAM

Nu tränar Victor Rollin Carlsson tillsammans med Oscar Milton och Jonatan Léman, även dem från Almtuna, och lillebror Gustaf Carlsson som lämnade Almtunas juniorverksamhet inför förra säsongen för spel med SK Iron i Hockeytvåan. En ny situation för ”VRC”.
– Vi har kört på i tre veckor nu och det har fungerat bra. Jag har alltid haft ett lag, så det är första gången jag kör så här. Men det har varit väldigt skönt faktiskt, säger han innan han avslöjar en minst sagt oväntat nyhet.
– Jag har faktiskt sparat alla pass från när jag kom till Almtuna, så jag har en hel bank med sommarträningar att plocka ifrån. Jag har kunnat ta fram det som varit bra och som man behöver träna på nu. Det har varit superbra.

Det låter otroligt ambitiöst! Varför har du sparat träningspassen?!
– Haha, jag vet faktiskt inte. Jag har nog bara varit intresserad av att spara dem och sen gå tillbaka och se hur jag tränat genom åren. Det har nog bara varit av eget intresse och egen nyfikenhet, snarare än att jag tänkt att jag faktiskt skulle använda dem någon gång.

Men de sparade passen kom väl till… pass…nu när förberedelserna inför nästa säsong dragit igång på allvar.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 21 april
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
måndag 22 april
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL