Greger Hanson.Foto: Robert Pettersson

Krefeld plockar in SHL-bekantingen Justin Hodgman. Då tvingas klubbens svenske forward Greger Hanson lämna klubben. Det meddelar den tyska klubben på sin hemsida.

Efter sex säsonger i Nordamerika återvände svenske forwarden Greger Hanson till Europa våren 2018. Den 31-årige stockholmaren avslutade då säsongen i tyska Krefeld och efter att säsongen var över skrev Hanson på ett nytt ettårskontrakt med klubben.

Den gångna säsongen stod Hanson för 14 poäng (9+5) på 47 matcher i den tyska ligan. Nu står det klart att det inte blir någon fortsättning i Krefeld för 31-åringen. Detta efter att klubben värvat in ex-Örebrospelaren Justin Hodgman från ECHL-klubben Fort Wayne.

BÄSTA ECHL-SVENSKEN GENOM TIDERNA

I och med Hodgmans intåg har klubben nu nio licenserade utlänningar i truppen. Det innebär att det inte finns någon plats för Hanson i nästa års lagbygge. Även amerikanen Tim Miller tvingas lämna klubben.
– Vi vill tacka Greger och Tim för deras exemplariska insatser och önskar dem all lycka till i framtiden. Vi skulle vilja fortsätta jobba med bägge två, men valde i slutändan att gå en annan väg, säger klubbens klubbdirektör Matthias Roos till Krefelds hemsida.

31-årige Hanson har bara spelat en seniorsäsong i svensk hockey, då han spenderade säsongen 2011/12 i Hockeyallsvenskan med Södertälje. Annars har forwarden spenderat i stort sett hela sin karriär i Nordamerika, där han varvat ECHL-spel med AHL-spel.

Hanson har vunnit Kelly Cup, som delas ut till vinnarna av ECHL-slutspelet, två gånger med Allen Americans (2015 och 2016). Med sina 203 poäng på 176 matcher är Hanson den bästa svenska poängplockaren genom tiderna i ECHL.