Jesper Eliasson blir Uppsalabo till hösten.Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Han spelade i både U19- och U20-landslaget den gångna säsongen. Nästa säsong kommer Växjötalangen Jesper Eliasson att vakta Almtunas mål i Hockeyallsvenskan.

Altmuna plockar in ett spännande målvaktsnamn i truppen till kommande säsong. I dag blev det klart att juniorlandslagsmannen Jesper Eliasson lånas in från Växjö för att vakta Uppsalalaget kasse nästa säsong.
– Det ska bli kul att få komma till Almtuna och få spela lite i HockeyAllsvenskan. Det är en extremt bra möjlighet och utmaning för mig att kliva upp från J20 till seniorhockeyn och förbereda mig inför vad som kommer i min vidare karriär, säger Eliasson till klubbens hemsida.

JVM-AKTUELL

Den av Detroit draftade målvakten, som vann brons i U18-VM med Småkronrona 2018, spenderade i stort sett hela den gångna säsongen i Växjös J20-lag. Där noterades den 19-årige talangen för en räddningsprocent på 91,9 och släppte in 2,43 mål per match.

Eliasson var även utlånad till Oskarshamn under en kort sejour för att ersätta JVM-flyktande Adam Åhman. Den kommande säsongen är Eliasson själv ett av de aktuella målvaktsnamnen till Tomas Monténs JVM-trupp.
– Jesper är en placeringssäker målvakt som ofta räddar på ett så enkelt och säkert sätt som situationen tillåter. I de spelande delarna av målvaktsspelet är Jesper taktiskt medveten, säger målvaktstränaren Sebastian Jonsson.

Växjö erhåller sig fortfarande rättigheten att plocka hem Eliasson om något oförutsett skulle hända.