Linköping uppges förstärka sin trupp med en finsk landslagsspelare. Foto: Bildbyrån

Hon har spelat tre VM för Finland och har tillbringat de senaste fyra säsonger i collegeligan. Nu uppges Saana Valkama vara klar för spel i SDHL med Linköping. Detta enligt Corren

Linköping förlorade SM-finalen mot Luleå trots att man ledde serien med 2-0 i matcher. Ett bittert slut för klubben som nu har förlorat tre finaler de senaste fyra åren. Det har inte blivit bättre efter finalförlusten i mars utan snarare ännu värre.

De senaste månaderna har Linköping tappat många av sina bästa spelare till konkurrenterna. Måldrottningen Kennedy Marchment har gått till rivalen HV71 tillsammans med de backstjärnorna Anna Kjellbin och Sidney Morin. Stjärnspelarna Lara Stalder och Nicoline Söndergaard Jensen har lämnat klubben för spel i Brynäs.

Spelare av den rangen är naturligtvis svåra att ersätta och hittills har Linköping bara presenterat två nyförvärv inför nästa säsong, Vilma Tanskanen och Isabell Palm. Nu verkar de vara på väg att försöka fylla tomrummen i truppen.

FINSK LANDSLAGSSPELARE PÅ INGÅNG

Enligt Corren ska den finländska landslagsforwarden Saana Valkama var klar för klubben. 24-årige Valkama har inte spelat i Sverige tidigare utan har bara representerat klubbar i Finland och USA. Hon kommer senast från spel i collegeligan med University of Vermont.

Klubbens general manager Josef Nilsson vill inte kommentera uppgifterna men säger att de har en del nyförvärv på ingång.
– Det kommer att bli bra och jag kan bekräfta att vi har spelare på väg in i truppen. Vi avvaktar också lite vad som händer med ligorna i Nordamerika (kanadensiska CWHL ska läggas ned). Där kan finnas öppningar för spelare, säger han till Corren.

Valkama har spelat tre VM för Finland, 2012, 2016 och 2017. Den här säsongen spelade hon tre landskamper för det finska landslaget.