Jesse Puljujärvi.Foto: Bildbyrån

Det har inte riktigt gått som förutspått för Jesse Puljujärvi i NHL. Nu berättar han själv för Iltalehti att han tror på ett klubbyte till hösten.

LÄS MER: Tidigare superlöftet vill trejdas

Jesse Puljujärvi var rejält hajpad som junior och förutspåddes en lysande NHL-karriär. 2016 draftades han som fyra totalt av Edmonton Oilers. Men sedan tog framgångarna slut för finländaren.

NHL har varvats med AHL-spel och på 139 matcher i Oilers har det bara blivit 37 poäng. Nu öppnar han för en flytt till hösten när hans kontrakt går ut.
— Förmodligen blir det ett klubbyte. Jag vet inget om nästa klubb än, det är saker som kan ta tid, säger Puljujärvi till Iltalehti och fortsätter apropå ryktena om intresset från KHL.
— Jag vill stanna i NHL, det är definitivt förstavalet.

Puljujärvis kontrakt går förvisso ut till sommaren. Men det är fortfarande Edmonton som kommer äga rättigheterna till 21-åringen. Tidigare i veckan sa insidern Bob McKenzie följande till TSN Radio Vancouver:
— Hans vilja är att spela i NHL, men hans vilja är också att trejdas bort från Edmonton. Jag tror inte det är någon hemlighet.