Saab Arena.Foto: Bildbyrån

Linköping meddelar idag att de förstärkt sin trupp inför nästa säsong med forwarden Saana Valkama som närmast kommer från fyra säsongers collegespel i USA.

Saana Valkama har spelat tre VM för Finland genom karriären. Hon var dock inte med senast när det blev silver. 24-åringen lämnade Ilves 2015 för spel med University of Vermont där hon på fyra säsonger gjort totalt 64 poäng på 135 matcher.

24-åringen vänder nu tillbaka till Europa och nu väntar spel för Linköping i SDHL.
— Saana är en offensivt producerande spelare som vi ser kommer ta en stor roll hos oss den kommande säsongen. Hon har goda erfarenheter av spel på hög nivå i collegeligan men också internationellt med det finska landslaget, säger Josef Nilsson som är General Manager i LHC till klubbens hemsida.