Loui Eriksson.Foto: Bildbyrån

Inför VM i Slovakien pratade Loui Eriksson med hockeysverige.se om sin besvikelse i Vancouver Canucks och tog upp att han och tränaren inte ”går ihop riktigt hundra”. Efter sina uttalanden kan svensken nu trejdas bort från klubben. 
– Det är något som kan bli verklighet, säger Vanocouvers GM Jim Benning till TSN.

Loui Eriksson har blivit en van landslagsspelare för Tre Kronor och var med i VM i Slovakien efter att hans Vancouver Canucks missade slutspel. Inför turneringen fick hockeysverige.se en intervju med Eriksson där han talade ut om sin tid i den kanadensiska klubben.
– Senaste två säsongerna har jag spelat mindre och i en defensiv roll. Jag kan inte heller göra samma poäng som innan om jag inte spelar så mycket i rollerna jag hade innan. På så vis går det inte riktigt att jämföra, men jag får göra mitt bästa och kämpa på.
– Jag blev bänkad en match i slutet av säsongen. Jag och tränaren går inte ihop riktigt hundra och det är svårt när jag inte får samma förtroende som jag fått av alla andra coacherna jag haft under min karriär. Självklart är det tufft på den fronten, sade han .

CANUCKS GM OM ATT TREJDA BORT SVENSKEN: ”KAN BLI VERKLIGHET”

33-åringens uttalande skapade stora rubriker både här i Sverige och på andra sidan Atlanten. Nu går Vancouvers general manager Jim Benning ut och pratar om Erikssons ord.
– Jag kommer att prata med Loui i veckan för att höra hans tankar kring allting och varför han sa som han gjorde, säger han till TSN.

Till hockeysverige.se sade forwarden själv att han inte hade någon plan på att begära en flytt på frågan om spekulationerna att Vancouver skulle köpa ut hans kontrakt.
– Folk kan säga vad de vill och det kan sprida sig ganska snabbt. Som det ser ut nu kommer jag spela i Vancouver nästa säsong också, men man vet aldrig vad som kan hända. Vi får se vad som händer efter sommaren, sade Eriksson.

När GM Benning får frågan från nordamerikansk media om Loui Eriksson kan trejdas bort från klubben så svarar han att det är en möjlighet.
– Det är något som kan bli verklighet, säger han.