• Publicerat 21 november, 2018
  • Skrivet av Joakim Englund
  • 0 Kommentarer
Fredrik Grönberg.Foto: Bildbyrån/Johan Löf

Initialt var det här inlägget tänkt att handla om att Björklöven inte alls sparkat sin sportchef Fredrik Grönberg. Björklöven kommunicerade nämligen ut via sin hemsida att man valt att inte förlänga kontraktet samtidigt som många medier hävdat att Grönberg fått sparken.

Så, vad är det som gäller?

Efter en snabb Google-sökning kommer jag tillbaka till nämnda sida (www.bjorkloven.com) och hittar ett inlägg daterat 23/1-2018. Där och då skrev man: ”Kontraktet med Fredrik Grönberg gäller över säsongen 20/21 med en klausul efter säsongen 18/19”. Alltså först efter denna säsong är avslutad skulle man få möjlighet att bryta kontraktet.

Min teori är att någonting har skurit sig längs vägen och klubben kände sig nödgad att avsluta samarbetet i förtid. En slags förlikning har gjorts med Grönberg där han blir arbetsbefriad men lyfter fortsatt lön i x antal månader.

Björklöven valde sedan att kommunicera ut att man hade klausul att avbryta samarbetet i förtid för att få soppan att se snyggare ut än vad den är.

Den bild jag har av efterträdaren Joakim Fagervall är dessutom att saker och ting ska bedrivas/göras på hans sätt. Jag tror inte han mår speciellt dåligt över att själv få bestämma över det sportsliga i Björklöven.

*****

I går blev det klart att Henrik Larsson vänder åter till BIK Karlskoga efter att inte fått fotfäste i Brynäs. Kan han hålla samma höga standard i sitt spel som han hade innan han lämnade tror jag BIK blir att räkna med framöver. Laget har ett grymt bra boxplay, men nästan lika bedrövligt powerplay och det är där Larsson dessutom råkar ha sina styrkor.

Det är en riktigt fin förstärkning för BIK som kan addera ytterligare en dimension i det offensiva spelet.

*****

I dag gjorde ligans jumbolag Tingsryd klart med ett mycket spännande nyförvärv i slovaken Martin Réway. Trots sin ringa ålder på 23 år har han både hunnit med spel i NLA och KHL samt gjort två VM. Inte nog med det. Säsongen 16/17 spelade han dessutom inte alls.

Trots att killen endast spelat två matcher i tjeckiska tredjeligan i år är han så pass intressant att åtminstone jag blir mer benägen att se Tingsryds matcher framöver. Inte för att jag haft något emot Tingsryd innan men det har inte direkt varit förstavalet av match kvällarna som bjudit på full omgång.

Tingsryd har varit behov av en nytändning under en tid och jag tror att detta kan vara precis vad man behöver.

Twitterflöde

UTGIVAREN ANSVARAR INTE FÖR SOCIALA MEDIEFLÖDET NEDAN