Nyheter
ENGLUND: Spelaromsättning att vänta
ANNONS

Slutspurten av säsongen närmar sig med stormsteg och nedan skriver Joakim Englund om en spelare han tror kommer lånas ut från SHL.

Från och med nu och fram till att transferfönstret stänger den 15 februari är det en hektisk period där lagen ser om sina hus för att stå väl rustade inför säsongsavslutningen. Det är en tid där varje poäng kan vara oerhört värdefull, och till följd av detta har marknaden börjat röra på sig. Oönskade spelare som av olika orsaker inte färgar i nuvarande lag och heller inte ingår i klubbens framtidsplaner kommer försöka hitta sig grönare betesmarker. På så sätt blir det en kedjereaktion nedåt i seriehierarkin där omsättningen på spelare är högre än vad det normalt är under resterande delen av säsongen.

Vi har redan nu kunnat skönja att marknaden börjat röra på sig. Bland annat värvade Rögle Matt Carey från Karlskrona som i sin tur väljer att ersätta den förlorade pjäsen genom att värva 18-årige Marcus Westfält från Brynäs. Om vi håller oss kvar vid Rögle så har man haft västerviksspelaren Trevor Mingoia på lån under fem matcher där man nu kommit överens om en permanent övergång. Fler liknande värvningar är att vänta närmsta veckorna. Men det som kanske är mest intressant är när det sker åt andra hållet, dvs när spetsen tillkommer från högre rankad liga och Allsvenska lagen istället släpper överblivna breddspelare nedåt i hierarkin.

Ett exempel på en sådan spelare kan vara Oskar Drugge som fått skralt med istid hos SHL-nykomlingen Timrå. Något man förstått och som också blev bekräftat av hans agent tidigare i veckan är att situationen inte är optimal för Drugge. Med andra ord tror jag det jobbas hårt för att hitta en lösning för Oskar som inget hellre vill än att spela hockey.

Kan Leksand vara Drugges nya klubbadress?

Så sent som för ett par dagar sedan gick Leksand ut med att man ämnar stärka upp backsidan för att stå väl rustade inför en förhoppningsvis lång säsong. Jag tror att Leksand hade varit en ”perfect match” för den högerfattade och spelskicklige backen som så sent som förra säsongen mäktade med 26 poäng på 50 matcher i allsvenskan.

Oskar är spets i Hockeyallsvenskan och det är knappast ett långskott att tro att även andra intressenter är ute efter killens tjänster med tanke på hans nuvarande situation. Det är dock ett kontrakt med Timrå som ska lösas innan en övergång kan bli verklighet.

Om inte situationen förändras i Timrå blir jag inte överraskad om vi ser ett klubbyte för Oskars del innan den 15 februari, oavsett om det skulle bli Leksand eller någon annan klubb.

Leksand som för övrigt fått en smakstart med åtta poäng på de tre matcher man spelat efter tränarbytet där Roger Melin tog över rodret efter Leif Carlsson.

Fotnot:

*Den här texten skrevs under lördagsförmiddagen och i skrivande stund verkar det som att Oskar vill annorlunda än att bli utlånad. Han har nämligen fått istid i kvällens bortamatch mot Frölunda och förvaltat chansen på bästa sätt genom att hänga dit 2-2 målet. Han var dessutom på isen vid ytterligare två Timrå-mål. Timrå vann sen med 4-5.

Avslutningsvis vill jag rikta ett stort tack till hockeyfamiljen som unisont sluter upp och skickar massiva ”krya på dig”-hälsningar till den skadade leksandsspelaren Tobias Forsberg.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 21 april
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
måndag 22 april
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL