Fredric WeigelFoto: Bildbyrån

Fredric Weigel räknar med att bli utbuad av Södertäljepubliken i kväll. Själv tycker han att fansen ska vara tacksamma för det han gjorde i klubben. Personligen älskar jag hur han piskar upp stämningen.

Full omgång ikväll där viktiga poäng står på spel. Faktum är att efter kvällens omgång återstår exakt en fjärdedel av säsongen, vilket innebär att lagen har 13 matcher kvar att spela. Kvällens drabbningar är dock endast lagens andra möte mellan varandra denna säsong. Med andra ord hög tid att spänna musklerna ikväll och bädda inför lagens två avslutande möten på kort tid under seriens upplösning.

Kvällens hetaste möte hittar vi i Södertälje där hemmalaget tar emot derbykombattanten AIK. Lagen kämpar i olika skikt av tabellen men det går inte att komma ifrån att det ligger stor prestige i dessa derbyn som nu alltså sker tre gånger under ett kort intervall.

Mot den bakgrunden måste jag bara älska tidigare SSK-spelaren Fredric Weigels sätt att piska upp stämningen inför matchen när han säger till Hockeypuls:
Jag räknar med att bli utbuad. Men de kanske ska vara lite tacksamma för vad man gjort, annars hade de kanske mött Tyresö/Hanviken nu i stället. Jag vet inte vad jag gjort för att bli hånad. Det var väl vår kedja som bidrog till att vi gick upp.

SER MAN INTE I SHL

Dylika citat är inte ofta man ser i exempelvis SHL där spelarna kanske är mer styrda av den egna organisationen över vad man får och inte får säga. Denna frispråkighet hos spelarna har en stor del i att jag älskar Hockeyallsvenskan som liga. Allsvenskan är rock´n´roll.

Weigel vet om att han är spets i ligan där hans smarta passningar och snabba vändningar samt riktningsförändringar sticker ut. Utan att ha statistiska belägg så är jag övertygad om att Fredric ligger i toppen av kategorin att lyckas få med sig utvisningar, vilket innebär att laget får spela power play.

Just numerärt överläge är ju en av spelformerna Weigel trivs allra bäst i. Där får han möjlighet att dirigera spelet med sina precisa passningar till bland andra skarprättarna Anton Holm och Jesper Frödén.

TROR HAN KAN AVGÖRA

Jag är övertygad om att Weigels ord till Hockeypuls inte skett på uppstuds utan är väl avvägda. Han retar upp fansen som i viss mån även kan tänkas sprida sig till SSK-spelarna. När man ogillar någon motståndare eller något uttalande finns tendenser att man vill trycka till den spelaren lite extra.

Jag skulle inte bli förvånad om han själv fixar tre power play via kvicka riktningsförändringar, som i sin tur leder till att AIK sedan vinner matchen i special teams.

Jag har i tidigare inlägg hävdat att klubbarna är för dåliga på att använda sina bästa reklampelare, nämligen spelarna. I intervjun avslutar Fredric med att lobba för fredagens seriefinal på hovet mot Oskarshamn. I och med det stora intresset kring hans uttalanden inför kvällens match har han dragit sitt strå till stacken för att även locka publik inför fredagens hemmamatch.

Ju mer buande i afton, desto bättre kommer han att prestera. Jag tror inte Weigel har gjort sin sista intervju den här veckan, och vet ni vad… jag tror han stormtrivs i rampljuset.